L’advocat Jordi Codina alerta sobre les conseqüències de la sequera al Baix Llobregat en un reportatge per la revista El Llobregat

L’advocat i soci fundador de Codina Advocats, Jordi Codina, ha participat recentment en un reportatge publicat a la revista El Llobregat per parlar sobre la situació crítica de la sequera que afecta Catalunya, especialment el Baix Llobregat i l’Hospitalet.

Codina, membre del Consell Nacional de l’Aigua, ha alertat que si no es registren pluges significatives en els pròxims mesos, es podria retornar a les restriccions d’aigua implementades abans de l’estiu. També ha destacat la importància d’una gestió més eficient de les aigües subterrànies i regenerades per garantir el subministrament a tota la població.

Segons el reportatge, tot i que les pluges recents han aportat cert alleujament, les reserves d’aigua continuen perillosament baixes, especialment a les conques del Ter-Llobregat. Codina adverteix que cal revisar i afinar els plans de sequera per evitar que els usuaris agrícoles, industrials i domèstics es vegin afectats de manera desigual.

Aquesta preocupació reflecteix la necessitat urgent de mesures estructurals per fer front a les recurrents sequeres a la nostra regió. Entre les propostes, destaca la millora en la qualitat de l’aigua regenerada i la seva combinació amb l’aigua subterrània per assegurar-ne l’eficàcia.

Podeu llegir el reportatge complet a El Llobregat i estar atents a més actualitzacions sobre aquest tema crític.

Feu un comentari